ГоловнаПолітика

Україна ускладнила правила в'їзду громадянам Молдови

Кишинів обурений таким кроком Києва

Україна ускладнила правила в'їзду громадянам Молдови
Фото: profi-forex.org

Влада Молдови поінформувала своїх громадян про введення Києвом суворіших, ніж досі, правил перетину кордону з Україною.

"Згідно зі змінами, той, хто в'їжджає на територію України, повинен мати при собі фінансове забезпечення поїздки в розмірі 4060 грн (близько $500)", - йдеться в повідомленні міністерства закордонних справ Молдови.

Міністр закордонних справ країни Наталя Герман назвала ці правила "неприйнятними", повідомляє

moldnews.md.

За її словами, Кишинів залишає за собою право на "адекватну відповідь", проте наразі молдованам доведеться в'їжджати в Україну згідно з новими правилами.

"Українська сторона визнала, що із затримкою опублікувала рішення через події в Києві. Нам здається, що тут брак взаєморозуміння, і ми хотіли б уникнути цих неприємних ситуацій. Міністр закордонних справ України Леонід Кожара пообіцяв, що найближчим часом виступить із пропозиціями подолання ситуації. Але до офіційного рішення з боку української влади, на жаль, ці заходи на кордоні будуть застосовувати. Тому наші громадяни, які прямують в Україну, повинні зважати на увазі ці ризики", - наголосила міністр.

Нагадаємо, Кабмін також має намір прийняти постанову, яка вводить плату за перетин кордону іноземцями, які користуються правом безвізового в'їзду. Зміни стосуватимуться громадян США, Канади та ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram