ГоловнаПолітика

"Спільна справа" звільнила будівлю МінАПК

Повідомляють, що під час штурму постраждали шість осіб

"Спільна справа" звільнила будівлю МінАПК
Фото: http://minagro.gov.ua

Самообороні Майдану вдалося домовитися з представниками руху "Спільна справа" про звільнення будівлі Міністерства аграрної політики на вулиці Хрещатик у Києві.

Як повідомляє Інтерфакс, активісти "Спільної справи" перебазуються в Український дім, також захоплений протестувальниками.

Активісти Майдану від ранку середи намагалися звільнити будівлю, яку 24 січня зайняли представники "Спільної справи". Звільнення міністерства має посприяти декриміналізації учасників акції протесту.

Незважаючи на домовленість, активісти не мали наміру передавати будівлю владі.

Під час сутички за будівлю, за неофіційними даними, постраждали шість осіб. Очевидці повідомляють, що була стрілянина гумовими кулями, а постраждалих забрала "швидка". За даними "5 каналу", одного учасника сутички поранили п'ятьма пострілами з травматичної зброї, зараз його оперують у будівлі мерії Києва, також захопленому мітингувальниками.

На перших чотирьох поверхах восьмиповерхового будинку розбито двері, розкидано вогнегасники та пожежні рукави. Люди, які перебували всередині, поливали водою тих, хто штурмував. При цьому в київській міліції заявили, що офіційних звернень з приводу штурму МінАПК не надходило.

Нагадаємо, згідно з проектом закону про декриміналізацію учасників акцій протесту, звільнення учасників протестних акцій від кримінальної відповідальності почнеться тільки після звільнення протестувальниками захоплених будівель і ліквідації барикад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram