ГоловнаПолітика

Азаров дав настанови Арбузову перед роботою на посаді в.о. прем'єр-міністра

Арбузов співчуває сім'ям загиблих активістів і журналістам

Азаров дав настанови Арбузову перед роботою на посаді в.о. прем'єр-міністра
Фото: Пресс-служба НБУ

Перший віце-прем'єр, виконувач обов'язків прем'єра Сергій Арбузов заявляє, що відправлений у відставку Кабмін готовий забезпечити всі умови для стабільності в Україні.

"Єдиний шлях угамувати кризу і знайти взаєморозуміння - це діалог. Уряд зі свого боку готовий забезпечити належні умови для досягнення національної стабільності", - сказав Арбузов, відкриваючи сьогоднішнє засідання уряду.

На початку засідання Кабміну до міністрів вийшов відправлений у відставку з посади прем'єр-міністра Микола Азаров, який представив членам уряду як виконуючого обов'язки прем'єра Арбузова і висловив упевненість, що під його керівництвом уряд зможе впоратися з покладеними на нього президентом обов'язками. Азаров побажав членам Кабміну здоров'я, успіхів і добробуту.

Арбузов наголосив, що уряд зараз має сконцентруватися і зробити все можливе для стабільного функціонування держави. Він також зазначив, що сьогодні, коли всі міністри працюють у режимі виконуючих обов'язки, завданням уряду є нівелювати негативний вплив ситуації на економічні процеси, своєчасно здійснювати соціальні виплати та інші зобов'язання держави, надто в тих регіонах, де захоплено приміщення місцевих органів влади, а також гарантувати надання необхідної медичної допомоги постраждалим з обох сторін політичного протистояння.

Арбузов від імені уряду висловив співчуття сім'ям загиблих у протистояннях. Він також пошкодував, що постраждало багато людей, зокрема й журналістів, і висловив сподівання на якнайшвидше завершення розслідування всіх порушених справ і що більше не буде жертв і постраждалих.

Нагадаємо, 28 січня прем'єр-міністр Микола Азаров подав у відставку. Президент Віктор Янукович прийняв відставку Азарова і всього складу Кабміну. Також він доручив Кабміну працювати далі, до початку роботи новосформованого уряду. Обов'язки прем'єр-міністра України, відповідно до закону "Про Кабінет Міністрів України", виконуватиме перший віце-прем'єр Сергій Арбузов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram