ГоловнаПолітика

Туск: сусіди України повинні зберігати політичний нейтралітет

Українці повинні самі обрати, в якій країні хочуть жити

Туск: сусіди України повинні зберігати політичний нейтралітет
Фото: EPA/UPG

Українцям необхідно самостійно визначитися з тією моделлю держави, яку вони хочуть побудувати. При цьому сусідні країни повинні зберігати політичний нейтралітет.

Про це в інтерв'ю польському телеканалу TVP і українському 5 каналу заявив польський прем'єр-міністр Дональд Туск, передає УНІАН.

Він назвав важливим те, щоб рішення про майбутнє України ухвалювалося "виключно й тільки в Києві". "Якщо очікуємо від усіх сусідів України, від усіх держав такої позитивної нейтральності, політичної нейтральності, то самі теж повинні так чинити", - сказав Туск.

На його думку, західна допомога для України в кінці призведе до кращих результатів, ніж "сьогоднішня модель".

За словами Туска, Україна потребує допомоги і в європейській перспективі. При цьому він позитивно оцінив протести за євроінтеграцію та стриманість української влади.

"Погляньмо на цю велику суспільну енергію, яка вивільняється під час маніфестацій присутніх на Майдані в Києві та багатьох інших містах, але також, всупереч усьому, на стриманість влади. Погляньмо на це, як на доказ того, що Україна шукає цю дорогу, для зміцнення незалежності та виходу на дорогу модернізації", - сказав прем'єр Польщі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Туск вирушить у турне по європейських країнах для обговорення ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram