ГоловнаПолітика

Симоненко пояснив, чому КПУ не голосувала за скасування прийнятих 16 січня законів

Партія була готова голосувати за кожен закон окремо

Симоненко пояснив, чому КПУ не голосувала за скасування прийнятих 16 січня законів
Фото: http://golos.ua

Проекти закону, крім закону "Про державний бюджет України", проголосували в парламенті пакетом.

Про це заявив лідер Компартії України Петро Симоненко, повідомляє ГолосUA.

За його словами, це була домовленість Партії регіонів і так званої опозиції.

"Вони скасовували все пакетом, тому всі разом і проголосували за скасування законів, ухвалених 16 січня. У тому числі в цей пакет потрапляли і наші закони, які я вніс до парламенту: це два закони, що передбачають кримінальну відповідальність за осквернення або руйнування пам'ятників героїв Великої Вітчизняної війни та за пропаганду нацизму і фашизму", - сказав політик.

Саме тому, пояснив Симоненко, фракція Компартії не голосувала за скасування законів пакетом. Також політик заявив, що КПУ була готова голосувати конкретно за внесення змін у кожен із законів і, по суті, тоді покращувати закони, які потрібні Україні.

"Ми домоглися, щоб закони перереєстрували. Я перереєстрував ці два закони, і ми зажадали, щоб пакетом було проголосовано чотири закони: два - економічні і два - наші, які мають величезне значення з погляду історії та захисту правди історії", - сказав він.

Таким чином, наголосив Симоненко, вийшло, що два закони, які передбачають кримінальну відповідальність за осквернення або руйнування пам'ятників героїв Великої Вітчизняної війни і за пропаганду нацизму та фашизму отримали більшість у ВР, і вони стали законами.

"Тому ті два закони, які першим рішенням у результаті голосування 16 січня скасовувалися, сьогодні знайшли підтвердження під час голосування у ВР України", - підсумував лідер Компартії.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні Верховної Ради парламентарії ухвалили пакет із чотирьох законів на заміну скасованим. Це законопроекти №4030, №4037, №4038, №4039.

Як пояснив спікер парламенту Рибак, ці законопроекти прийнято на заміну таким документам: №4030 "Про внесення зміни до закону України "Про безоплатну правову допомогу" про відстрочення набуття чинності положень пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення", №4037 "Про внесення змін до статті 297 Кримінального кодексу України щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам'ятників, споруджених у пам'ять про тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни, радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів і миротворців", №4038 "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашизму" та №4039 "Про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу України про звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України природного газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram