ГоловнаПолітика

Опозиція заявила про готовність продовжити переговори з владою

Терпіння розгніваних людей може луснути будь-якої миті, попереджають в опозиції

Опозиція заявила про готовність продовжити переговори з владою
Фото: EPA/UPG

Опозиція заявляє, що готова продовжити перемовини з владою, щоб запобігти подальшій ескалації та зберегти єдність країни.

Про це йдеться в заяві Штабу національного спротиву, яку поширила прес-служба "Батьківщини".

"Незважаючи на курс влади на зрив переговорів і введення надзвичайного стану, опозиція готова продовжити переговори для запобігання подальшій ескалації і кровопролиттю, врегулювання кризи, збереження єдності країни", - йдеться в заяві.

У заяві наголошено, що опозиція готова продовжувати переговори, незважаючи на те, що "протягом доби спецпідрозділи МВС разом з організованими бандитськими формуваннями - тітушками - застосувавши грубу силу і зброю, розігнали мирні протести громадян у Запоріжжі, Дніпропетровську, Черкасах , Сумах".

Окрім того, у Штабі національного спротиву зазначають, що саме влада стоїть за захопленням будівлі Міністерства юстиції.

"Не витримують жодної критики спроби влади за допомогою найманців зірвати переговори шляхом звинувачення опозиції в утриманні будівлі Міністерства юстиції - відомства, яке зіграло не останню роль у розробці та проштовхуванні диктаторських законів від 16 січня. Зараз у будівлі міністерства протестувальників немає", - йдеться в повідомленні.

"Протягом останньої доби Майдан у цілому дотримується перемир'я і затишшя, але режим повинен розуміти, що терпіння розгніваних глухотою влади людей може луснути будь-якої миті", - наголошено в заяві.

Нагадаємо, в суботу, 25 січня, відбулися переговори лідерів опозиції з президентом, під час яких Віктор Янукович запропонував голові фракції "Батьківщина" Арсенієві Яценюку посаду прем'єр-міністра, лідеру партії "УДАР" Віталієві Кличку - посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань. Голова держави також погодився на зміну Конституції і готовий створити робочу групу для переходу до парламентсько-президентської республіки. Згодом Яценюк зазначив, що опозиція не в захваті від пропозиції очолити Кабмін і розділити відповідальність з діючою владою, оскільки країна перебуває на межі банкрутства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram