ГоловнаПолітика

Генсек НАТО закликає сторони конфлікту в Україні до діалогу

Расмуссен засудив насильство

Генсек НАТО закликає сторони конфлікту в Україні до діалогу

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен закликав сторони конфлікту в Україні до конструктивного діалогу.

Про це глава Альянсу заявив у понеділок в Брюсселі, представляючи звіт про свою діяльність 2013 року, повідомляє РІА Новини.

«Я з великою стурбованістю стежу за драматичними подіями в Україні. Я суворо засуджую насильство, яке ми бачили. Я відзначаю величезну відповідальність влади за деескалацію кризи та захист мирних демонстрантів. Я закликаю всі сторони запобігти подальшої ескалації та насильства і виробити рішення, яке ґрунтується на діалозі», - зазначив Расмуссен.

За його словами, "суверенна, незалежна і стабільна Україна, віддана демократії та верховенству закону, є ключовим елементом євроатлантичної безпеки".

Він зазначив, що НАТО висловлює свою стурбованість з лінії роботи комісії НАТО-Україна, яка веде діалог не тільки з практичного співробітництва, а й з політичних принципів.

Нагадаємо, раніше, французький президент Франсуа Олланд засудив насильство проти мирних демонстрантів в Україні та закликав владу в Києві знайти компромісне рішення, щоб покласти край нинішній кризі. Також міністри Швеції, Великобританії та посол США засудили події в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram