ГоловнаПолітика

Прокуратура Києва закрила 35 справ проти "майданівців"

Норми закону про декриміналізацію учасників масових акцій почали виконувати

Прокуратура Києва закрила 35 справ проти "майданівців"
Фото: Александр Рудоманов

Прокуратура Києва закрила 35 кримінальних виробництв, пов'язаних із масовими акціями в листопаді-грудні 2013 року.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Це пов'язано з реалізацією норм зміненого закону про недопущення переслідування і покарання осіб за події під час проведення мирних зібрань.

"Зараз процесуальними керівниками прийнято рішення про закриття 35 кримінальних справ, розпочатих у період з 21 листопада 2013 року по 26 грудня 2013 року включно. Крім того, прокуратура забезпечила виконання норм цього закону в судах шляхом скерування відповідних клопотань у ще 12 кримінальних процесах", - сказано в повідомленні.

Нормою закону передбачено звільнити від кримінальної відповідальності осіб, яких підозрюють або вже засуджено за злочини, пов'язані з акціями протесту впродовж періоду, визначеного законом.

"Тому за участю прокурорів у суді троє підозрюваних уже звільнені від кримінальної відповідальності. Крім того, органами прокуратури Києва направлено на розгляд до суду клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності і покарання ще 18 осіб. Клопотання щодо двох із них сьогодні заплановано розглянути у Шевченківському райсуді", - повідомляє відомство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram