ГоловнаПолітика

Міліція порушила справу за фактом захоплення Вінницької ОДА

Санкція статті передбачає покарання до трьох років

Міліція порушила справу за фактом захоплення Вінницької ОДА
Фото: vinnitsaok.com.ua

Міліція відкрила кримінальне провадження з приводу захоплення будівлі Вінницької обласної державної адміністрації.

Про це повідомляє прес-служба УВМС у Вінницькій області.

"25 січня близько дев'ятої години ранку біля будівлі Вінницької облдержадміністрації розпочалася акція протесту, яка згодом переросла в захоплення державної будівлі. Частина радикально налаштованих осіб вчинила опір працівникам міліції, які здійснювали охорону громадського порядку, виламала двері й увірвалася в приміщення, зірвавши проведення позачергової сесії обласної ради", - йдеться в повідомленні міліції.

МВС також повідомляє, що під час штурму будівлі радикально налаштовані молоді люди побили міліціонерів.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 341 КК України - "Захоплення державних або громадських будівель чи споруд", санкція якої передбачає покарання у вигляді арешту терміном до шести місяців, або обмеження волі терміном до трьох років, або позбавлення волі на той самий термін. Розпочато розслідування.

Зазначимо, що міліція далі забезпечує охорону громадського порядку під час проведення акції протесту.

Нагадаємо, 23 січня в Україні почалися спроби захопити адміністративні будівлі в обласних центрах - головно на заході, але також і в центральній частині країни. Прихильникам опозиції вдалося захопити адміністрації Львівської, Тернопільської та Рівненської областей. У Львові та Рівному поруч із захопленими будинками почали зводити барикади (якби міліція спробувала відвоювати їх). Спроби штурму також були в Черкасах, Житомирі й Івано-Франківську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram