ГоловнаПолітика

Український консул в Познані пішов у відставку через події на Грушевського

За словами Хоровського, рішення не пов'язане з переговорами України й ЄС

Почесний консул України у польському місті Познань Вітольд Хоровський подав у відставку через події в Києві на Грушевського.

Йдучи зі своєї посади, Хоровський підкреслив, що не сприймає вбивств демонстрантів і ухвалення "законів про диктатуру", передає "Дзеркало тижня".

"Моє рішення носить особистий характер і пов'язане з позавчорашніми подіями в Києві. Ситуація вийшла за рамки, в яких я був готовий виконувати консульську місію в Познані. Користуючись можливістю, я хотів би також чітко підкреслити, що моє рішення не пов'язане з політичними симпатіями чи переговорами уряду України з Європейським союзом. Але я вважаю, що українське суспільство має повне право на демократичні вибори та політичні симпатії. Я також вважаю, що смерть кількох людей у Києві, а також введення законів, що різко обмежують демократичні права, не залишають мені іншого вибору ", - заявив почесний консул України в Познані.

Зазначимо, також подав у відставку багаторічний почесний консул України в Люксембурзі Клод Раду. Він заявив, що протестує проти репресивної політики української влади.

Нагадаємо, на сьогодні підтверджено смерть двох активістів від вогнепального поранення і одного - через травми, отримані внаслідок падіння з колони стадіону "Динамо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram