ГоловнаПолітика

МЗС Франції: Азаров не проявив себе з позитивного боку

Посла України в Парижі викликали до французького МЗС

МЗС Франції: Азаров не проявив себе з позитивного боку

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус викличе в п'ятницю посла України в Парижі для обговорення зростання насильства в Києві.

"Я дав розпорядження міністерству, щоб українського посла у Франції було викликано сьогодні в МЗС. Це жест, що показує, що ми засуджуємо те, що відбувається в Києві", - заявив у Давосі журналістам Фабіус, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У той же час, відповідаючи на питання, чи відчуває він занепокоєння з приводу заяви Азарова про "спробу державного перевороту", Фабіус зазначив: "Так, звичайно, і занепокоєння, і обурення. Зараз я доручив викликати сьогодні посла України у Франції в Міністерство закордонних справ. Це демарш, який має показати справжній осуд із боку Франції", - сказав він.

Водночас, міністр зазначив, що "це дуже складна ситуація, ми закликаємо до діалогу, який має відбутися між президентом Януковичем і представниками опозиції".

"Я, зокрема, перебуваю в контакті з паном Кличком, одним з головних лідерів опозиції. Тим часом, ухвалені закони, які є надзвичайно репресивними, будуть, я сподіваюся, змінені, а діалог слід встановити", - додав він.

"Стосовно прем'єр-міністра, найменше, що ми можемо сказати, це те, що останніми днями він не проявив себе з позитивного боку, ви ж бачили, були накази стріляти по натовпу, що безумовно, неприпустимо?", - зауважив Фабіус.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України в республіці Маркіяна Мальського у зв'язку з останніми подіями в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram