ГоловнаПолітика

Азаров пишається "воїнами" "Беркута" та обіцяє гроші

Прем'єр заявив про невідворотність покарання демонстрантів.

Азаров пишається "воїнами" "Беркута" та обіцяє гроші

Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що пишається правоохоронцями, та пообіцяв виділити їм кошти резервного фонду держбюджету.

"Я насправді пишаюся, що у нас є такі воїни, і вдячний їм за самовідданий захист конституційного ладу та правопорядку. Вся країна може ними пишатися", - сказав він, відкриваючи засідання уряду.

Текст виступу Азарова доступний на сайті Кабміну.

"Відразу скажу, що держава належним чином оцінить мужність своїх громадян у погонах. А постраждалі, яких, на жаль, багато, і їх сім'ї отримають абсолютно всю необхідну допомогу і підтримку. Доручаю Міністру внутрішніх справ підготувати проект рішення Уряду про надання такої допомоги з Резервного фонду. Треба ретельно врахувати все: і лікування, реабілітацію та компенсацію збитків постраждалим правоохоронцям, і їх житлово-побутових проблем. Терміново вносьте цей проект на наступне засідання уряду ", - додав він.

"Обов'язково, невідворотно будуть зроблені правові висновки щодо організаторів та учасників масових заворушень згідно закону і справедливості", - заявив Азаров.

Нагадаємо, в середу двох демонстрантів було застрелено на вулиці Грушевського, один - близько 7:00, другий - під час атаки "Беркута" близько 8:05. Смерть двох людей від вогнепальних поранень підтвердила Генпрокуратура.

Напередодні помер ще один хлопець, якого 20 січня скинув "Беркут" із 13-метрової колонади стадіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram