ГоловнаПолітика

Олійник підтвердив, що не рахував піднятих рук під час голосування у ВР

Рішення ухвалювали на базі двох фракцій

Олійник підтвердив, що не рахував піднятих рук під час голосування у ВР
Фото: Макс Левин

Один з авторів скандальних законів про наклеп і екстремізм Володимир Олійник підтвердив, що не рахував піднятих рук під час голосування у Верховній Раді 16 січня.

Про це він заявив в ефірі Громадського ТБ.

За словами Олійника, в Лічильну комісію Ради, яка встановлювала результати голосування за закони, входили представники Партії регіонів і КПУ, а представники опозиції відмовилися брати участь у роботі комісії.

"У тих умовах, коли почали заважати голосувати навіть особисто - підняттям рук, ми пішли за принципом, які фракції підтримують це рішення", - сказав Олійник.

"І фракція комуністів, і їхній лідер сказали: всі ми підтримуємо рішення, це 32 депутати, і лідер фракції ПР - 203, плюс там ще позафракційні. Таким чином це була кількість депутатів, яка попередньо дала згоду підтримати рішення", - зазначив він.

Отже, визнав регіонал, рішення ухвалювали на базі двох фракцій.

При цьому він запевняє, що кожен депутат персонально поставив підпис, що підтверджує його голосування.

"Якщо ви мені покажете, що депутат неперсонального голосував, я маю на увазі - відмовився від свого голосу, це може бути предметом розгляду нашої комісії", - сказав він.

Нагадаємо, 16 січня депутати Верховної Ради шляхом підняття рук ухвалили 11 законів, зокрема закон "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" і процесуальні закони про додаткові заходи захисту безпеки громадян".

Також були прийняті закони про заочне кримінальне провадження, посилено відповідальність за порушення на стадіонах, за образу правоохоронців, а також запроваджено продаж SIM-карт за паспортами.

Опозиція назвала засідання Верховної Ради 16 січня державним переворотом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram