ГоловнаПолітика

Кличко: до Києва звезли провокаторів створювати хаос

Опозиціонер закликав громадян самоорганізовуватися

Кличко: до Києва звезли провокаторів створювати хаос
Фото: EPA/UPG

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко закликає киян бути пильними, не піддаватися на провокації на вулицях і створювати дружини, які контролюватимуть правопорядок у столиці.

Про це повідомляє прес-служба партії "УДАР".

"Коли у Києві чинять свавілля "тітушки", а міліції немає взагалі, людям потрібно самоорганізовуватися, щоб захищати правопорядок на вулицях", - заявив Кличко.

"Тітушок звезли до столиці, щоб палити машини, бити вітрини, грабувати і провокувати бійки. Щоб створити картинку, що нібито це роблять мітингувальники з Майдану, і зафіксувати заворушення. Влада хоче створити хаос у Києві. Її мета - дестабілізувати ситуацію, щоб мати привід запровадити надзвичайний стан", - наголосив він.

За словами Кличка, завдяки свідомості й активності киян план влади про блискавичний і масований напад "тітушок" на Київ провалився.

Як повідомляв LB.ua, уночі 21 січня декілька загонів "тітушок" активізувалося в центрі Києва: на Подолі, біля Золотих воріт і біля Михайлівської площі. Активістам Автомайдану і киянам вдалося зафіксувати дії "спортсменів" і маршрути їхнього пересування.

"Тітушки" розбивали скло автомобілів, вітрини та вплутувалися в бійки з активістами. Двоє спробували напасти на Віталія Кличка. У підсумку вони розповіли йому, що їхнє завдання - організовувати масові заворушення в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram