ГоловнаПолітика

Санкції проти української влади в ЄС не розглядалися, - Сікорський

Він визнав низку помилок ЄС у переговорах з Києвом

Санкції проти української влади в ЄС не розглядалися, - Сікорський
Радослав Сикорский
Фото: EPA/UPG

Жоден з міністрів закордонних справ держав Європейського Союзу на сьогоднішньому засіданні в Брюсселі не пропонував запровадити проти української влади санкції за обмеження громадянських свобод в Україні.

Про це заявив глава польського МЗС Радослав Сікорський, повідомляє УНІАН.

Міністр зазначив, що українська влада своєю поведінкою, зокрема, ухваленням минулого тижня низки законів, що обмежують громадянські права, сама відходить від шляху європейської інтеграції України. Він сказав, що на це також має вплив Російська Федерація.

Сікорський висловив переконання, що лідери Євросоюзу на найближчому саміті ЄС-Росія 28 січня обговорять також справу України та інших східних сусідів європейського об'єднання.

"Я переконаний, що справа "Східного партнерства" обговорюватиметься під час саміту ЄС-Росія, бо головним меседжем у висловлюваннях міністрів було те, що ми хочемо мати добрі відносини з Росією, але не за рахунок спільних сусідів чи взагалі європейських інтересів", - зазначив Сікорський.

Міністр також визнав, що Євросоюз припустився низки помилок під час переговорів про асоціацію з Україною, зазначивши, що включення в текст документа перспективи членства в європейському об'єднанні було б "великим заохоченням" для українців.

Водночас він підкреслив, що тільки самі громадяни України повинні вирішувати, яку країну вони хочуть будувати.

"Сама Україна повинна вирішити, чи хоче бути такою, як Польща чи як інші країни (наприклад), як Білорусь", - сказав польський міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram