ГоловнаПолітика

ПР вимагає покарати всіх організаторів масових заворушень

Такими партія вважає Кличка, Яценюка і Тягнибока

ПР вимагає покарати всіх організаторів масових заворушень
Фото: transkarpatia.net

Партія регіонів поклала відповідальність за те, що демонстранти вступили в сутичку з правоохоронцями на вулиці Грушевського в Києві, на лідерів парламентської опозиції.

Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою партії в понеділок.

При цьому партія

"виступає за мирне врегулювання політичного конфлікту, закликає опозицію відмовитися від силових сценаріїв, не провокувати агресію та насильство, не ухилятися від участі в загальнонаціональному діалозі, пам'ятати про свою відповідальність за європейське майбутнє України".

"Партія регіонів вважає злочинними і аморальними дії опозиції, яка організувала масові заворушення на вул. Грушевського, на Європейській площі столиці. Особливий цинізм опозиціонерів у тому, що свій розгнузданий шабаш вони влаштували 19 січня, у День Хрещення Господнього - одне з головних православних свят", - сказано в заяві.

"Наслухавшись своїх вождів на черговому Вічі, отримавши непомірний заряд агресії, учасники так званого мирного зібрання явно сповнилися "революційною" рішучістю когось покалічити - озброївшись кийками, ланцюгами, камінням, рушили на штурм урядового кварталу. Важко передати словами той хаос, у який були занурені протягом кількох годин Європейська площа, вул. Грушевського. Опозиційні екстремісти пустили в хід сльозогінний газ, металеві прути, ланцюги, кийки, в співробітників правоохоронних органів полетіло каміння та "коктейлі Молотова", - зазначають у партії.

У заяві наголошено, що внаслідок масових заворушень із травмами різного ступеня тяжкості госпіталізовано десятки правоохоронців, повністю знищено вогнем 6 службових транспортних засобів.

"Як би не намагалися майданні бойовики приховати свої обличчя за допомогою масок і шоломів, вся Україна, весь світ побачили справжнє обличчя так званих мирних громадянських протестів - спотворений невгамовною люттю і ненавистю звірячий оскал екстремізму. Не випадково міжнародна оцінка на ці події була одностайною і категоричною - і США, і ЄС звернулися з вимогою утриматися від насильства, закликали до політичного діалогу", - зазначено у заяві.

"Пани Кличко, Яценюк, Тягнибок! Вже не тільки вся країна, вже і світова громадськість, нарешті, усвідомили, що саме ви і є найголовніші провокатори. Провокатори, які влаштували побоїще в центрі столиці, нацькували своїх збожеволілих прихильників на правоохоронців, а тепер боягузливо намагаєтеся піти від відповідальності. Саме ви несете пряму відповідальність за дії своїх оскаженілих однодумців. Саме ви протягом двох місяців напихали їх радикальними гаслами, закликали до страйку, опору, революції. Саме ви в кожному своєму виступі з особливим старанням обливали брудом органи правопорядку, рядових міліціонерів, намагалися дискредитувати їх в очах громадськості, буквально втовкмачували своїм прихильникам думку про швидку "відплату". Саме ви в кожному своєму виступі проводили все нові і нові лінії розколу в українському суспільстві, своєю істерією провокували агресію майдану, закликали до нещадної і безкомпромісної боротьби з "ворогами народу". Саме ви перетворили своїх прихильників у політичних зомбі, чий життєвий світогляд обмежений трьома гаслами - "геть!", "ганьба!", "смерть ворогам!" - наголошено в документі.

"Аналізуючи поточну суспільно-політичну ситуацію, можемо з упевненістю стверджувати: драматичні події 19 січня підтвердили актуальність і своєчасність антиекстремістських законів, прийнятих Верховною Радою України", - вважає партія.

"Насильству та агресії має бути поставлено надійний законодавчий заслін. Усі особи, причетні до організації масових заворушень, мають бути притягнені до відповідальності", - наголошено в заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram