ГоловнаПолітика

Кличко вимагає особистої участі Януковича у переговорах

Лідер "УДАРу" не хоче розмовляти з Андрієм Клюєвим

Кличко вимагає особистої участі Януковича у переговорах
Фото: EPA/UPG

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявив, що президент Віктор Янукович має особисто взяти участь у переговорах щодо врегулювання ситуації.

Про це повідомляє прес-служба "УДАРу".

За словами Кличка, якщо Янукович справді налаштований на розв'язання політичної кризи, а не імітацію процесу і затягування часу, він повинен ухвалити відповідальне рішення - особисто взяти участь у переговорах і відповідати за кожен крок домовленостей.

"Тому виглядає дивним вести переговори з Андрієм Клюєвим, якого Янукович призначив головою Робочої групи для вирішення політичної кризи. Бо саме Клюєв несе відповідальність за кривавий розгін Євромайдану 30 листопада та побиття студентів, за що так ніхто і не був покараний, - наголосив Кличко. - Є сенс вести переговори лише з тими, хто приймає рішення і несе відповідальність за їх виконання. Тому з боку влади в переговорах обов’язково має брати участь президент Янукович",- підкреслив Кличко.

Він зазначив, що вчора Янукович пообіцяв розпочати переговори щодо виходу з політичної кризи. "Дуже важливо, щоб ці переговори мали реальний результат. Бо це - єдиний спосіб вийти з протистояння без ескалації конфлікту. Якщо влада знову порушить слово, ескалація ситуації неминуча", - додав він.

Нагадаємо, до складу групи для врегулювання ситуації в Україні увійшли секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв, міністр юстиції Олена Лукаш і радник президента України Андрій Портнов. Група очікує відповіді опозиції про участь у переговорах в понеділок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram