ГоловнаПолітика

Луценко: "Про єдиного кандидата треба говорити з Тимошенко"

Єдиного опозиційного кандидата все одно виб'ють, вважає політик

Луценко: "Про єдиного кандидата треба говорити з Тимошенко"
Фото: Макс Левин

Лідери партії "Батьківщина" та ВО "Свобода" Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок не підтримують ідею висування єдиного кандидата в першому турі. Тим часом за "об'єднавчу концепцію" виступають Віталій Кличко і Петро Порошенко.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів екс-міністр МВС, лідер громадянської ініціативи "Третя Українська республіка" Юрій Луценко.

"Зараз вже абсолютно очевидно: лідерів громадської думки - з боку опозиції - четверо, зовсім не троє, соціологія - тому підтвердження. Походіть по Майдану, послухайте людей, ви все зрозумієте", - заявив Луценко, оцінюючи шанси Петра Порошенка на участь у передвиборній гонці.

"Але об'єктивно, останнє слово - за Юлією Тимошенко. Про єдиного кандидата зараз з нею треба розмовляти", - впевнений екс-міністр. Він нагадав, що Тимошенко висловлювалася проти єдиного кандидата, оскільки його можуть "вибити" ще до старту гонки.

"…Послухайте, ви що, вірите в те, що у нас в 2015-му будуть справжні вибори? Невже не ясно, що навіть якщо єдиний опозиційний кандидат отримає 90% підтримки, пан Охендовський все одно оголосить перемогу Віктора Януковича? Значить, люди неминуче знову вийдуть на Майдан. Тому зміна влади все одно пройде через Майдан! І яка різниця, коли він почнеться - в день незаконного зняття з реєстрації чи в день оголошення фальшивого результату? «Зіб'ють» єдиного кандидата в листопаді - значить, справжня революція почнеться в листопаді; в лютому, скажімо, значить в лютому", - аргументує Луценко.

За його словами, "підстраховочні" "єдині кандидати" "лише створюють ілюзію: мовляв, ще не все втрачено. На додаток - примножують інтриги всередині опозиції: мовляв, тебе «зіб'ють», значить я вискочу, а наступний за мною теж не проти таких дій антинародного режиму, аби зайняти заповітне лідерське місце. Але, знаєте, або торгувати або воювати. Не можна воювати за те, що перед цим продав", - додав він.

У зв'язку з цим він також зазначив, що по суті ім'я кандидата не відіграє настільки важливу роль, важливіша його програма.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Юрій Луценко: "Активістам хочеться вірити: існує якась кнопка, варто її натиснути - і Янукович піде. Це ілюзія "

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram