ГоловнаПолітика

Комісія виїхала до Тимошенко вирішувати питання пом'якшення умов її ув'язнення

Екс-прем'єр просить дозволити їй вільно пересуватися

Комісія виїхала до Тимошенко вирішувати питання пом'якшення умов її ув'язнення
Фото: most-kharkov.info

Комісія адміністрації Качанівської виправної колонії вирішила розглянути заяву Юлії Тимошенко про пом'якшення режиму перебування у в'язниці в присутності самої ув'язненої.

З відповідною пропозицією на початку засідання комісії виступила член комісії Оксана Кошлич, передає Пенітенціарна служба.

"У зв'язку з тим, що розгляд таких питань, як правило, проходить у присутності засудженого, а засуджена Тимошенко перебуває на реабілітації в медичному закладі, тому пропоную розглянути можливість здійснення виїзного засідання до місця її знаходження", - сказала вона.

Члени комісії підтримали таку пропозицію і виїхали для проведення засідання в ЦКЛ "Укрзалізниці", де лікується Тимошенко.

Нагадаємо, 3 січня захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що його підзахисна подала до адміністрації Качанівської виправної колонії заяву про зміну режиму перебування у в'язниці у зв'язку із закінченням третини терміну, до якого вона засуджена. "Оскільки вона відбула третину свого покарання, вона має право на полегшення режиму перебування, в тому числі і на можливість вільного виходу в Харків", - заявив Власенко.

Прес-служба ДПтСУ цього ж дня підтвердила отримання заяви Тимошенко та повідомила, що її розглянуть в січні.

Згідно зі ст. 98, ст. 99 Кримінально-виконавчого кодексу, послаблення режиму, зокрема, означає право на необмежену кількість короткострокових побачень, переведення в соціальний лікувальний заклад і можливість залишати в'язницю в межах населеного пункту, де знаходиться місце утримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram