ГоловнаПолітика

Рада не має наміру скасовувати ухвалені 16 січня рішення, - спікер

Рибак підписав усі закони

Рада не має наміру скасовувати ухвалені 16 січня рішення, - спікер

Верховна Рада не має наміру скасовувати результати голосування за ухвалені парламентарями 16 січня закони.

Про це на прес-конференції сказав голова парламенту Володимир Рибак.

"Закінчилася сесія. Я всі закони підписав, оформив необхідним чином, знаючи, що опозиція подаватиме протести", - сказав він.

Таким чином, Рада не зможе розглянути проекти постанов про скасування рішень парламенту від 16 січня, зареєстровані опозиційними депутатами.

"Опозиції необхідно було працювати і висловлювати свої думки в сесійній залі, а не реєструвати проекти постанов", - підкреслив спікер.

За словами Рибака, всі вимоги опозиції можна розглянути в судовому порядку або на 4-й сесії Ради з 4 лютого.

Водночас він зазначив, що ухвалення законів 16 січня здійснювалося в рамках закону.

Також спікер повідомив, що всі закони відправлені на розгляд президенту, але наразі він не має інформації про те, чи підписав президент які-небудь із цих законів.

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2014 рік. Крім того, депутати ухвалили закони, якими забороняються колони більш ніж з п'яти автомобілів без попереднього повідомлення МВС, також забороняється збирати персональні дані про суддів; запроваджується можливість заочного кримінального провадження; спрощується процедура зняття з народного депутата повноважень та притягнення його до кримінальної відповідальності. За більшість законів депутати голосували підніманням рук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram