ГоловнаПолітика

Тягнибок: в Україні відбувся конституційний переворот

"Зараз повинна говорити вулиця"

Тягнибок: в Україні відбувся конституційний переворот
Фото: Макс Левин

Олег Тягнибок назвав сьогоднішні події у Верховній Раді державним переворотом.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Паяцтво, яке сталося сьогодні в залі парламенту - це кримінальний злочин. Це фактично державний переворот. Ні голова парламенту, ні президент не мають жодного права підписувати те, що було нібито прийняте. Тепер буде говорити вулиця, але ви можете не сумніватися в тому, що голос вулиці буде не таким, як раніше. Опозиція розробляє чітку відповідь на ці брутальні дії режиму, про що незабаром буде повідомлено", - наголосив політик.

На думку Тягнибока, сьогоднішні дії депутатів свідчать про смерть парламентаризму в Україні і повну узурпацію влади. "Усі рішення, які сьогодні прийняли різними способами - і підняттям рук, і картками - причому голосували і чужими - абсолютно незаконні. Те, що вони в один кошик назбирали купу різних законів і тепер їх пропхали під час бюджетного процесу, - це свідчення повного безсилля і нелегітимність цієї влади. Фактично режим веде країну до громадянського протистояння. Влада Януковича обов'язково буде за це відповідати", - наголосив лідер "Свободи".

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2014 рік. Окрім того, депутати прийняли закони, якими заборонено колони з більш ніж п'яти автомобілів без попереднього повідомлення МВС, а також збір персональних даних про суддів; запроваджується можливість заочного кримінального провадження; спрощено процедуру скасування повноважень народного депутата та притягнення його до кримінальної відповідальності. Більшість законів депутати голосували підняттям рук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram