ГоловнаПолітика

Один день Майдану обходиться в 500 тис. гривень

Раніше озвучували цифру в 50 тисяч гривень

Один день Майдану обходиться в 500 тис. гривень
Фото: Макс Левин

Утримання Євромайдану в центрі Києва обходиться в майже півмільйона гривень на день.

Такі цифри в інтерв'ю LB.ua озвучив народний депутат від "Батьківщини" Арсен Аваков. При цьому, за словами нардепа, щоденні пожертви становлять 60-100 тисяч гривень. У розпал протестів - доходило і до 300-400 тисяч.

Водночас майже щодня в натовпі протестувальників ловлять шахраїв, які збирають гроші не на користь Майдану.

"Самооборона Майдану буквально кожен день виловлює на площі кілька "лівих" скриньок для збору грошей. Стоїть аферист і каже, що збирає гроші на користь Майдану - мовляв, на ліки, на те, на се... Самооборона їх виловлює, "ящики" забирає і долучає їх уміст до вмісту офіційного нашого скляного ящика для збору грошей. Офіційні скриньки - їх 5 штук усього - вони під спеціальною охороною перебувають" , - розповів нардеп.

"Майдан - така саморегульована республіка. Зі своїми фінансами, зі своїми правилами витрат і постачання. Якщо ти просто так прийшов сюди і ніде не працюєш - не береш участі в самообороні, не ходиш на пікети, не працюєш волонтером, тебе не зареєстрував жоден намет, то ти не можеш розраховувати на постачання і просто так споживати всі наявні ресурси. Погодьтеся, це було б неправильно", - пояснив Аваков.

Нагадаємо, раніше комендант наметового містечка на Майдані озвучив цифру в 50 тис. гривень, які йдуть на утримання Євромайдану.

Докладніше читайте в повному тексті інтерв'ю "Арсен Аваков: "Мажоритарники від ПР готові підтримати зміни до Конституції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram