ГоловнаПолітика

Українські миротворці розпочали виконання завдань у Косово

Військовослужбовці вперше будуть виконувати завдання під час мобільного автоконтролю.

Українські миротворці розпочали виконання завдань у Косово
Фото: http://tsn.ua

31 жовтня український контингент у Косово вперше в повному складі розпочав охорону військової бази КФОР Nothing Hill і виконання інших бойових завдань на півночі краю.

Про це повідомили в Департаменті преси та зв'язків зі ЗМІ Міністерства оборони.

Інструктуючи підлеглих перед відбуттям на північ Косово, командир національного контингенту підполковник Ілля Федоренко наголосив на необхідності неухильно дотримуватися заходів безпеки і правил поводження зі зброєю.

"Командувач КФОР генерал-майор Фолкер Халбауер наголошує, що присутність українських військовослужбовців на півночі краю є запорукою покращення ситуації та нормалізації обстановки. Підтвердити високу оцінку командування ми повинні відповідальним і професійним ставленням до виконання кожного з елементів миротворчої діяльності", - зазначив І. Федоренко.

Офіцер з питань релігій національного контингенту майор Михайло Антонюк (отець Кукша) провів короткий молебень, окропив військовослужбовців свяченою водою та благословив на успішне виконання миротворчих завдань.

Крім забезпечення цілодобової охорони військової бази Nothing Hill, на військовослужбовців національного контингенту покладено функції цілодобової охорони району наглядового посту COOKE. Також українські миротворці вперше виконають завдання під час мобільного автоконтролю - VCP "RIMBAUD" і здійснять рекогносцирувальні (ознайомлювальні) ABL патрулі вздовж адміністративно-розмежувальної лінії Косово - Сербія за маршрутами "DAISY" і "MOUSE".

Готуючись до виконання важливої місії, військовослужбовці українського контингенту впродовж тижня під час різних тренувань вдосконалювали знання та навички з тактичної підготовки та англійської мови, визначення координат цілей і цілевказівників із картою, виклик транспорту для медичної евакуації і т. ін. Водії провели відповідне обслуговування техніки у зв'язку з переходом на осінньо-зимовий період її експлуатації, зазначили в Міноборони.

На період виконання завдань український контингент тактично буде підпорядковуватися командному посту багатонаціональної бойової групи "East", що дислокується на військовій базі поблизу населеного пункту Ново Село.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram