ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"Батьківщина": членам столичних окружних комісій пропонують по $10 тис

У партії розповіли про випадки "суб'єктивного" перерахунку голосів.

"Батьківщина": членам столичних окружних комісій пропонують по $10 тис
Фото: Макс Левин

У Києві на 216-му окрузі, де перемогла кандидат від опозиції Ксенія Ляпіна, членам ОВК пропонують по 10 тис. доларів за організацію фальсифікації, заявив голова київської міської організації партії "Батьківщина" Юрій Одарченко.

"216-й ОВК зараз діє за вказівкою влади: вони хочуть ухвалювати рішення про перерахунок голосів тільки на основі суб'єктивного бажання, щоб на підставі цього перерахунку зробити фальсифікації", - пояснив політик.

У повідомленні його партії говориться, що в опозиціонерів є інформація про те, що представникам ОВК від влади пропонують по $10 тис. за те, щоб в процесі перерахунку голосів підкинути додаткові бюлетені за кандидата від влади, також зіпсувати бюлетені за опозиційного кандидата.

Вибори в парламент України стали розчаруванням... Нам шкода, що Україна втратила можливість продемонструвати тверду і послідовну прихильність демократичним принципам

— Девід Лідінгтон, глава МЗС Великобританії

"Ми не проти перерахунку, але якщо на це є об'єктивні підстави. Тому ми будемо звертатися до суду з проханням запобігти перерахунку голосів тільки на основі суб'єктивного бажання", - додав він.

За словами Одарченка, складною також залишається ситуація на 211-му окрузі, де перемагає кандидат він опозиції Сергій Терьохін з перевагою більш ніж в 4 тис. голосів.

"Коли втомлених членів комісій відправляють на перерахунок голосів, коробки з бюлетенями, які вони залишають в кімнатах, зламують бандити, які забігають в цей час на ділянку", - сказав Одарченко.

Схожа ситуація, за його словами, на 217-му окрузі, де впевнено перемагає Олександр Бригинець, який має перевагу на рівні 4 тис. голосів.

"На цьому окрузі Партія регіонів відкликає членів ОВК на якісь наради і таким чином блокується підрахунок голосів", - сказав політик.

За словами Одарченка, завдяки тому, що керівники опозиції Олександр Турчинов, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок вчора об'їхали проблемні ділянки, вдалося запобігти "повному розгулу бандитизму".

Раніше сьогодні повідомляли, що в Києві в окружній виборчій комісії №215 у Деснянському районі заявили про відверті фальсифікації, і вимагають втрутитися представників партії "УДАР" Віталія Кличка.

У Свободі також заявляли, що під Києвом почали збиратися військові Внутрішніх військ для запобігання можливим мітингам і протестам проти фальсифікацій результатів виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram