ГоловнаПолітика

МЗС Росії оцінило вибори в Раду

Вибори відповідали загальноприйнятим стандартам.

МЗС Росії оцінило вибори в Раду

Вибори у Верховну Раду України відповідали загальноприйнятим стандартам, йдеться в коментарі Департаменту інформації і друку МЗС Росії.

"28 жовтня в Україні відбулися вибори народних депутатів Верховної Ради сьомого скликання. Вони пройшли спокійно, без будь-яких ексцесів і відповідали загальноприйнятим стандартам", - йдеться в коментарі.

На думку МЗС РФ, виборча кампанія, що передувала їм, супроводжувалася гострою боротьбою між електоральними конкурентами, була загалом чесною та відкритою. Зазначено, що під час голосування не зафіксовано суттєвих порушень, здатних вплинути на його підсумки. Це підтверджують численні національні та міжнародні спостерігачі, включно з російськими представниками.

"Хоча результати виборів є ще попередніми, їхній головний підсумок уже очевидний - Україна ще раз підтвердила свою прихильність нормам демократичної, правової держави", - наголошено в документі.

У Росії зацікавлено стежили за перебігом виборів і щиро сподіваються, що за результатами волевиявлення розвиток тісної взаємодії між Україною і Росією отримає додатковий імпульс, зазначили в МЗС РФ.

Нагадаємо, Держдепартамент США вважає вибори у Верховну Раду, які пройшли в неділю, 28 жовтня, кроком назад порівняно з попередніми президентськими та парламентськими виборами в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram