ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Опозиція домоглася гарних результатів на виборах, - євродепутат

Брок зазначив, що ПР набрала лише третину голосів.

Опозиція домоглася гарних результатів на виборах, - євродепутат
Фото: baj.by

Депутат Європарламенту Елмар Брок заявив, що, незважаючи на численні перешкоди, українська опозиція домоглася успіху на парламентських виборах.

"Незважаючи на численні перешкоди, українська опозиція все ж змогла домогтися гарного результату на парламентських виборах", - заявив європарламентар, сказано в повідомленні прес-служби Європейської народної партії в ЄП.

Брок також зазначив, що, незважаючи на значну підтримку з боку державного апарату на всіх, навіть місцевих рівнях, Партія регіонів Президента Януковича отримала лише третину голосів.

"Лідери опозиції в тюрмі, нестерпний тиск на регіональних опозиційних кандидатів, виняткова тенденційність телевисвітлення, купівля голосів і неправильне комплектування виборчих комісій є лише окремими прикладами (порушень)", - наголосив Брок, який також є головою комітету у закордонних справах Європарламенту.

"Закон про вибори, підрахунок кандидатів із прямим мандатом, передача відповідних результатів, а також кібератаки на організації, які спостерігали за виборами, є додатковими питаннями, які слід розглянути", - резюмував Брок.

Нагадаємо, співголова Групи "зелених" Європарламенту Ребекка Хармс закликає не визнавати українські вибори до завершення підрахунку голосів. Хармс заявляє, що "жодної фінальної оцінки не повинно бути до завершення підрахунку голосів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram