ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Європі пропонують і далі критикувати Україну

Наразі чиновники працюють над текстом документа.

У Європі пропонують і далі критикувати Україну
Фото: http://www.epochtimes.ru

Європейський Союз повинен зберегти критичне ставлення до політичних процесів в Україні.

Таку думку висловив в інтерв'ю німецькій газеті "Берлінер Цайтунг" президент Європарламенту Мартін Шульц, сказано в сюжеті ТСН.

Він висловив розчарування вадами виборчої кампанії і голосування в Україні. Шульц вважає, що ЄС не повинен поспішати з ратифікацією Угоди про асоціацію з Україною. Передумовою такого кроку європейський політик назвав єдине бачення правової держави і демократії з урядом України.

Я радий, що, згідно з попередніми оцінками багатьох українських і міжнародних спостерігачів, включно з ОБСЄ, технічно вибори пройшли добре. У виборців був великий вибір серед кандидатів. Процес голосування позитивно оцінили спостерігачі.

— Віктор Янукович, Президент України

Разом з тим особи, уповноважені озвучити позицію Єврокомісії з приводу українських виборів, зараз у роз'їздах. Кетрін Ештон і Штефан Фюле погоджують свій текст на відстані. Позиція Єврокомісії мала ґрунтуватися на звіті спостерігачів ОБСЄ і з'явитися приблизно через годину після того, як висловиться місія ОБСЄ. Утім, остаточний варіант офіційного тексту протягом дня відкладали кілька разів.

Єврочиновники зважують і шліфують кожне слово, пояснили журналістам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram