ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Кваснєвський: головна битва за майбутнє України буде 2015 року

Екс-президент Польщі позитивно відгукується про Кличка, але побоюється "Свободи".

Кваснєвський: головна битва за майбутнє України буде 2015 року
Фото: litoslav.blogspot.com

Колишній президент Польщі Александр Кваснєвський вважає, що після парламентських виборів ситуація в Україні особливо не зміниться.

Про це Кваснєвський заявив у понеділок в ефірі "Польського радіо".

Зокрема, коментуючи результати парламентських виборів в Україні, екс-голова польської держави назвав прогнозованими результати виборів, звернувши увагу на те, що опозиційні сили в пропорційних виборах набрали близько половини голосів виборців. Водочас Кваснєвський назвав "несподіванкою майже вдвічі вищий (ніж раніше прогнозували) результат ВО "Свобода", яку він вважає "антипольською".

"Це не є гарною новиною для нас", - сказав він.

За словами Кваснєвського, результати виборів, які можна оцінювати на підставі проведених exit-poll, свідчать, що політична сцена в Україні після них "особливо" не зміниться.

Він зазначив, що низька явка на виборах свідчить про те, що українці розчаровані політичною ситуацією в країні, і висловив думку, що справжні зміни можуть очікувати державу лише після наступних президентських виборів. "Головна битва за майбутнє України розіграється 2015 року, і створюється враження, що вже є підстави думати: це буде рік змін", - сказав Кваснєвський.

При цьому він назвав лідера партії "УДАР" Віталія Кличка особистістю, яка може акумулювати виборців, які хочуть змін.

Нагадаємо, після підрахунку 61,07% протоколів за партійними списками Партія регіонів набрала 34,20%, партія "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 22,49%, Комуністична партія - 14,73%, "Український демократичний альянс за реформи (УДАР) Віталія Кличка" - 12,99%, партія "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 8,70% голосів.

Явка на виборах становила 57,99%.

Варто також відзначити, президентські вибори пройдуть в Україні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram