ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Об'єднана опозиція заявляє про порушення ПР в день голосування в Луганську

Спостерігачі зафіксували низку випадків, коли виборці після того, як прийшли на дільниці, стикалися з тим, що в списках навпроти їхніх прізвищ вже стояла позначка.

Об'єднана опозиція заявляє про порушення ПР в день голосування в Луганську
Фото: Макс Левин

Об'єднана опозиція заявляє про масові порушення виборчого процесу Партією регіонів в день голосування в Луганській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби обласної організації Об'єднаної опозиції.

За даними облорганізації, представники ПР використовували в області масовий підкуп виборців, схему голосування "мертвих душ", збільшення кількості виборців за допомогою списків для голосування за місцем перебування, підміну виборчих протоколів та інше.

Зокрема, спостерігачі від Об'єднаної опозиції зафіксували низку випадків, коли виборці, прийшовши на дільниці, стикалися з тим, що в списках навпроти їхніх прізвищ вже стояла позначка про отримання ними бюлетенів.

Також партія зазначає, що в Луганську в день голосування були розміщені понад 20 наметів з написом "Продторг" від імені кандидата в депутати Верховної Ради від ПР Володимира Медяника, де виборцям роздавали талони на безкоштовні продовольчі пайки.

У Новопсковському районі, у Сєвєродонецьку і Рубіжному спостерігачі від опозиції зафіксували масове голосування "мертвих душ" на виборчих дільницях.

У повідомленні наголошується, що в окрузі №109 досі існує загроза масової підміни протоколів та спотворення результатів виборів.

"На руках у представників опозиції знаходяться оригінали протоколів, які були передані спостерігачам для зняття копій через брак протоколів на дільниці. Тим не менш, закон передбачає наявність на кожній виборчій дільниці 200 примірників протоколів", - зазначає партія.

Крім цього, на виборчих дільницях Алчевська, Кіровська та Антрацитівського району спостерігачі від опозиції протягом дня фіксували порушення членами комісій, які обладнали своє робоче місце таким чином, щоб спостерігачі не могли в повному обсязі відстежувати їх дії, в тому числі при видачі виборчих бюлетенів.

У повідомленні підкреслюється, що Об'єднана опозиція підготувала десятки позовів до судів області, відправила понад 100 скарг до Центральної виборчої комісії.

28 жовтня в Україні відбулися вибори Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram