ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

В окружкоми вже перевезли бюлетені з третини дільниць

Безпечне транспортування забезпечують правоохоронці.

В окружкоми вже перевезли бюлетені з третини дільниць
Фото: Макс Левин

Правоохоронці забезпечили транспортування виборчих бюлетенів із понад 12,6 тисячі виборчих дільниць (усього їх - 33 653) в 177 окружних виборчих комісіях.

Такі дані на 07:00 понеділка, повідомляє УСО МВС України.

Безпечне транспортування виборчої документації забезпечують працівники органів внутрішніх справ.

Водночас, згідно з уточненою інформацією станом на ранок понеділка, протягом 28 жовтня 2012 року органи внутрішніх справ зареєстрували 584 повідомлень, прямо або побічно пов'язаних із виборчим процесом.

Найбільшу кількість звернень - 115 - зафіксовано в Києві, найменше - в Кіровоградській і Одеській областях (по 2).

Серед звернень про порушення, що їх зареєстрували правоохоронці, найчастіше фігурували повідомлення про незаконну агітацію (147), підкуп виборців (68), порушення виборчого законодавства (34) і пошкодження бюлетенів для голосування (27).

За зібраними працівниками органів внутрішніх справ матеріалами було складено 17 адміністративних протоколів. Із них 8 - за статтею 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму), 3  - за ст. 173 (дрібне хуліганство) і 6 адміністративних протоколів - за статтею 178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Міліція порушила 1 кримінальну справу за статтею 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Окрім того, по 2 звернення скеровано для розгляду за приналежністю до прокуратури та окружкомів або ЦВК. За іншими повідомленнями тривають перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram