ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Рівному "Свободі" заборонили виходити на вулицю аж до 10 листопада

Тимчасом "Молоді регіони" таку можливість отримали.

У Рівному "Свободі" заборонили виходити на вулицю аж до 10 листопада
Фото: Макс Левин

Рівненський окружний адміністративний суд не дозволив обласній організації ВО "Свобода" проводити сьогодні в Рівному мітинг, на якому планували обговорити попередні підсумки виборів в український парламент.

Як повідомила прес-секретар облорганізації ВО "Свобода" Вікторія Момотюк, адмінсуд заборонив партії проводити мітинги під заявленим гаслом "Ні - фальсифікаціям!" біля облдержадміністрації, окружної виборчої комісії №152 та міськради аж до 10 листопада.

З позовом про заборону "Свободі" проводити мітинги в Рівному до окружного адмінсуду звернувся о 17:00 міський голова, кандидат у депутати від мажоритарного округу №152 Володимир Хомко. Рішення суду про заборону мітингів було ухвалено о 21:00.

У "Свободі" вважають таке рішення порушенням права на свободу слова та рівності діяльності політичних партій, оскільки міськрада не оскаржила в суді проведення аналогічного мітингу 29 жовтня "Молодими регіонами".

Підставою для звернення мера в адмінсуд щодо заборони мітингу "Свободи" нібито став лист начальника міської міліції Петра Єзгора про те, що правоохоронці не зможуть забезпечити правопорядок під час мітингу, оскільки саме чергуватимуть біля виборчих дільниць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram