ГоловнаПолітика

В Одесі на сімох дільницях виявили ручки з чорнилом, що зникає (ВІДЕО)

Напис зникав із паперу після його нагрівання.

В Одесі на сімох дільницях виявили ручки з чорнилом, що зникає (ВІДЕО)
Фото: Макс Левин

В Одесі під час голосування на виборах у Верховну Раду тимчасово припиняли роботу сім виборчих дільниць через виявлені в кабінках ручки із чорнилом, що зникає. Напис такою ручкою зникав із паперу після його нагрівання. Як такі "шпигунські" фішки потрапили в кабінки, ще належить з'ясувати міліції.

Про це повідомляє zn.ua із посиланням на дані МВС в Одеській області.

"В оперативний штаб Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області почали надходити дзвінки від голів районних виборчих дільниць про те, що на дільницях їм були видані ручки з чорнилом, що зникає. Скарги надійшли із семи дільниць", - йдеться в повідомленні.

За даними КВУ, з'ясувати це вдалося випадково, "коли один з одеситів зробив гелієвою ручкою позначку в себе на аркуші, залишаючи кабінку для голосування. І незабаром з'ясувалося, що напис зник".

Зокрема, на відео можна побачити, як написане такою ручкою зникає з паперу після його нагрівання. В облКВУ уточнили, що "на гелієвих стрижнях кожної з вилучених ручок є маркування: BLS-FRP5. Пошук в Інтернеті за цим запиту видає "стрижень до ручки Friction". Чорнило стає безбарвним під впливом високих температур. Склад відновлюється за температури менш ніж 18 градусів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram