ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Опозиція знатиме результати виборів швидше за ЦВК, - Турчинов

"Батьківщина" проведе паралельний підрахунок голосів.

Опозиція знатиме результати виборів швидше за ЦВК, - Турчинов
Фото: Макс Левин

Більш ніж 200 тисяч представників "Батьківщини" працюють у дільничних виборчих комісіях або спостерігають за перебігом виборів.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив керівник виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов.

За його словами, "Батьківщина" буде проводити паралельний підрахунок голосів на трьох рівнях. Перший рівень - мобільний - проходитиме на кожній виборчій дільниці, коли виборча комісія визначить основні цифри і результати на своїй дільниці, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Одразу, коли цифра буде записана, активіст проінформує мобільним телефоном кол-центр про результати алгоритму. Кол-центр обробляє їх - і видає центральному штабу вже узагальнену інформацію", - заявив Турчинов.

За його словами, так опозиція буде знати результати значно швидше від Центральної виборчої комісії.

"Отримавши протоколи з мокрими печатками, активісти "Батьківщини", один із таких протоколів будуть везти в найближчий міський штаб, звідки електронну копію документа відправлять Інтернетом у центральний штаб", - додав голова виборчого штабу.

Третій рівень контролю за результатами виборів полягає в тому, що другий примірник з мокрою печаткою збиратимуть обласні штаби і відправлятимуть у центральний штаб Об'єднаної опозиції.

"Це механізм, який ми будемо використовувати для контролю за тим, як відбуватиметься підрахунок голосів на всіх виборчих дільницях", - підсумував Олександр Турчинов.

Нагадаємо, раніше, про намір вести паралельний підрахунок голосів виборців на парламентських виборах заявили партія "УДАР" і Партія регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram