ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК: Явка виборців на 12:00 становила 22,4%

Найбільша явка на цей час зареєстрована в Чернігівській області.

ЦВК: Явка виборців на 12:00 становила 22,4%
Фото: EPA/UPG

В Україні явка виборців на парламентських виборах станом на 12:00 сягнула 22,43%.

ЦВК наразі отримала дані про явку виборців тільки із 62 (з 225) виборчих округів.

Найбільша явка на цей час зареєстрована в Чернігівській області (32,33%), на другому місці за активністю виборців - Луганська область (28,35), на третьому - Київська область - 26,01%.

Відповідно до законодавства, окружні виборчі комісії в день виборів щонайпізніше о 10:00 повинні передати в Центральну виборчу комісію через автоматизовану інформаційно-аналітичну систему дані про кількість виборців, внесених до списків виборців на виборчих дільницях на момент початку голосування, і кількість виборців у витягах зі списків виборців для голосування за місцем перебування.

За словами заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери, "зараз усі без винятку дільниці відчинено, і всі працюють".

Також за його словами, на цих виборах не було жодного випадку, щоб дільницю не відчинили через неявку членів дільничних комісій.

Магера також повідомив, що станом на 14.00 27 жовтня склад окружних і дільничних комісій був уже визначений і вже не підлягає зміні, крім особливих випадків. Однак, за його словами, наразі таких випадків немає.

Нагадаємо, раніше голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал прогнозував високу явку виборців на виборчих дільницях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram