ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

У Вінницькій області за голосування за ПР дають 500 грн

Вимагають сфотографувати бюлетень.

У Вінницькій області за голосування за ПР дають 500 грн
Фото: evplanet.org

У Ямполі Вінницької області за голосування за ПР дають 500 грн. Про це пише у своєму Facebook журналіст Костянтин Рильов.

"Узагалі, чималенька сума, а для провінції - величезна - за голосування за Партію регіонів, - пише Рильов. - Але дають цифровик, щоб у кабінці сфотографував свій бюлетень з галочкою навпроти ПР. А то гахнеш півтисячі, а "кинуть". ПР відомо, як кидати - досвіду багато, тому такий "партійний контроль". Треба буквально з мішками "бабла" швендяти провінцією, щоб провертати таке. Азарич по блату додрукував?"

Нагадаємо, голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко заявляв про те, що на цих виборах підкуп виборців став масовим явищем.

"Якщо ми раніше називали цифри від 50 до 500 гривень, то сьогодні середня ціна за голос така: перед виборами дають 150-200 гривень, іноді 250, але обіцяють стільки само дати після виборів. Тобто якщо кандидати виконають свої зобов'язання перед виборцями після виборів, то виборці загалом отримають від 400 до 500 гривень", - такі цифри називав Черненко.

Також нагадаємо, що сьогодні в Україні - день парламентських виборів. Можна побачити, що відбувається на цікавій для вас дільниці, не виходячи з дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram