ГоловнаПолітика

Мельниченко погрожує втекти за кордон

Адвокат екс-майора каже, що за його підзахисним стежать.

Мельниченко погрожує втекти за кордон
Фото: Макс Левин

Колишній майор Управління Держохорони Микола Мельниченко заявляє, що невідомі особи на автомобілях стежать за ним і пов'язує це підготовкою замаху на нього.

Відповідну заяву озвучив адвокат екс-майора Микола Неділько.

За його словами, вчора після звільнення з-під варти Мельниченко помітив стеження за автомобілем, в якому він перебував разом з наданою йому охороною.

При цьому, зазначив адвокат, Мельниченко запам'ятав номери транспортних засобів, які, на його переконання, "вели його автомобіль" і, перевіривши ці номери по базі ДАІ, з'ясував, що окремі з них взагалі не існують, а окремі закріплені за іншими транспортними засобами.

За словами Неділька, враховуючи ці факти, його клієнт звернувся з офіційною заявою до генерального прокурора України з вимогою дати доручення відповідним правоохоронним структурам і з'ясувати, що це за автомобілі, які особи в них знаходяться, хто і на яких підставах давав команду стежити за ним.

Враховуючи це, ми сподіваємося, що Генеральна прокуратура також порушить кримінальні справи проти Януковича і Азарова на основі свідчень і заяв Миколи Мельниченка.

— з заяви партії "Батьківщина"

В іншому випадку, підкреслив Неділько, Мельниченко залишає за собою право, незважаючи на надані ним суду зобов'язання, залишити територію України, оскільки вважає, що існує реальна загроза його життю, так само як це було рік тому, у зв'язку з чим він був змушений виїхати з України.

Нагадаємо, екс-майора Миколу Мельниченка було затримано в аеропорту "Бориспіль" 24 жовтня. Того самого дня його почали допитувати в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури і всиунули обвинувачення. Мельниченко до суду утримувався в СІЗО СБУ.

Також додамо, в середині вересня у Мельниченка раптом виявилися записи, що дискредитують екс-прем'єра Юлію Тимошенко. За його заявою, вони вказують на її причетність до вбивства нардепа Щербаня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram