ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Спостерігачі СНД побачили в Одеській області море порушень

Основні претензії стосуються застосування адмінресурсу та використання службового становища.

Спостерігачі СНД побачили в Одеській області море порушень
Генеральный директор CIS-EMO — Алексей Кочетков
Фото: 24tv.ua/

Міжнародна місія зі спостереження за виборами в Україні CIS-EMO зафіксувала найбільшу кількість порушень в Одеській області.

"Лідером за порушеннями залишається Одеська область. В ній зафіксована найбільша їх кількість", - наголошується в доповіді місії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Основними видами порушень, сказано в доповіді, є використання службового становища та адміністративного ресурсу для досягнення потрібного результату. "Однак цей вид порушення поширений як на "партію влади", так і на опозицію", - підкреслюють спостерігачі.

У місії також вказують, що порушення переважно стосуються безпосередньо діяльності кандидатів по мажоритарних округах, зокрема, тих, хто формально не заявив про свою приналежність до певної партії.

У свою чергу, член місії, представник Франції Веронік Руез назвала позитивним той факт, що на виборчих дільницях виборців поінформують про відеоспостереження. "Те, що людей інформують, як працюють камери, це добре", - сказала вона.

Я заздалегідь скажу: упереджені оцінки абсолютно нічого не поміняють, вони тільки погіршать наші взаємини, ось і все, тому що ми не погодимося з упередженими необ\'єктивними оцінками.

— Микола Азаров, прем'єр-міністр

Проте вона не змогла визначитися з оцінкою самого факту встановлення відеокамер на виборчих дільницях. "Зараз дуже важко сказати, тому що у вас це вперше. У Франції такого немає", - підкреслила Руез.

Як раніше повідомляли, CIS-EMO висловила стурбованість випадками застосування насильства під час виборів.

Зазначимо, місія CIS-EMO була створена в Росії 2003 року з метою спостереження за виборами в пострадянських країнах. Вже 2004-го ця організація спостерігала за президентськими виборами в Україні і не побачила істотних порушень. Від України, зокрема, в місію входить депутат парламенту з фракції Компартії Євген Царьков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram