ГоловнаПолітика

ЄСПЛ розгляне скаргу Тимошенко на вирок за прискореною процедурою

Саме з цим пов'язана відмова суду рекомендувати лікування екс-прем'єра в Німеччині.

ЄСПЛ розгляне скаргу Тимошенко на вирок за прискореною процедурою
Фото: byut.com.ua

Рішення Європейського суду з прав людини не рекомендувати Україні лікувати Юлію Тимошенко в Німеччині обумовлено тим, що суд має намір розглянути скаргу екс-прем'єра на вирок у прискореному порядку.

Про це повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"У листі (П'ятого Департаменту ЄСПЛ) сказано, що вони не будуть рекомендувати уряду України застосувати заходи, передбачені 39-м правилом (Судового регламенту), оскільки розглядатимуть основну скаргу за ст. 6 (про порушення права на справедливий суд) у прискореному порядку", - сказав Власенко агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в листі підкреслюється неприпустимість поширення відео з тюремної камери і процедурного кабінету Тимошенко.

"Президент Палати пропонує державі застосувати всі необхідні заходи для того, щоб запобігти витоку конфіденційної інформації, включаючи відео", - сказав Власенко.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що ЄСПЛ вирішив не рекомендувати уряду України продовжити лікування Тимошенко в Німеччині.

Тимошенко подала до Європейського суду дві скарги: про незаконне затримання та неналежне поводження в місцях позбавлення волі і про порушення її права на справедливий суд. Першу скаргу (яка не стосується справедливості вироку) ЄСПЛ вже розглянув, рішення буде опубліковано найближчим часом.

15 жовтня ЄСПЛ відкрив провадження за ще однією скаргою Тимошенко - про порушення її права на справедливий суд у зв'язку з політичними мотивами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram