ГоловнаПолітика

Аваков: "Відмова в моїй екстрадиції - вирок виборчому правосуддю в Україні"

Екс-губернатор Харківської області підтверджує рішення італійських правоохоронців.

Аваков: "Відмова в моїй екстрадиції - вирок виборчому правосуддю в Україні"
Фото: www.avakov.com

Італійське правосуддя винесло вирок всій системі виборчого правосуддя.

Про це заявив голова харківської обласної організації "Батьківщина" Арсен Аваков в ексклюзивному коментарі Lb.ua

"Відмова в екстрадиції - рішення, що стосується не тільки мене, як людини, якій на батьківщині намагалися пред'явити незаконні, невмотивовані звинувачення; це - вирок всій системі виборчого правосуддя, що склалася, останнім часом, в Україні. Склалася зі справ Тимошенко, Луценка, багатьох інших", - сказав він.

Під час короткої телефонної розмови, Аваков підтвердив інформацію, яка раніше з'явилася в ЗМІ, про те, що 18 жовтня італійська Феміда постановила відмовити Україні в екстрадиції екс-губернатора. 24-го числа це рішення було оголошено, в найближчі дні - як очікується - буде оприлюднена повна його версія.

Відповідне рішення було сформульовано судом на основі позиції прокуратури Італії, з вивченням усіх аргументів сторін, беручи до уваги рішення Європейського суду у справі Луценка, також - численні тематичні резолюції щодо України ПАРЄ, Європарламенту, сенату США, парламенту Італії.

Врахувавши, крім того, відмову від участі в судових слуханнях української сторони, колегія суддів одностайно винесла рішення про відмову в екстрадиції Авакова і зняття з нього - на території Італії - всіх звинувачень.

Нагадаємо, 26 січня 2012 року прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу проти Арсена Авакова, якого підозрюють у причетності до незаконної зміни цільового призначення та передачу у власність 55 га державних земель вартістю понад 5,5 млн грн.

Так, 31 січня 2012 року Авакова оголосили в міжнародний розшук, а вже 25 березня Авакова було затримано в італійському місті Фрозіноні. Апеляційний суд Риму 12 квітня звільнив Авакова з-під варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram