ГоловнаПолітика

Єпископа УГКЦ використовували в передвиборній агітації без його згоди

Заяву владики про неучасть у виборах зачитали в усіх церквах виборчого округу.

Єпископа УГКЦ використовували в передвиборній агітації без його згоди
Фото: ru.tsn.ua

В Івано-Франківській області кандидат у народні депутати по виборчому округу №86 (центр - м. Долина), самовисуванець Володимир Грабовецький використовував у передвиборній агітації нібито підтримку єпископа Івано-Франківської митрополії Української Греко-Католицької Церкви Софрона Мудрого без його згоди.

"Минулого тижня жителям виборчого округу №86 роздавали буклети, в яких ішлося, що єпископ-емерит Івано-Франківський Софрон Мудрий підтримує кандидатуру самовисуванця по цьому округу Володимира Грабовецького", - повідомляє в четвер прес-служба кампанії зі спостереження за парламентськими виборами-2012 в Івано-Франківській області Громадянської мережі "Опора".

Однак, зазначає прес-служба, владика Софрон Мудрий написав заяву, в якій зазначає, що "не давав свого благословення використовувати своє ім'я і фотографії в передвиборній агітації Володимира Грабовецького, тому що церква поза політикою, тим паче, що цієї людини він не знає".

За інформацією "Опори", заяву єпископа зачитали в усіх церквах виборчого округу №86.

Як повідомляли раніше, УГКЦ офіційно заборонила своїм священикам проводити агітацію за політсили на парламентських виборах в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram