ГоловнаПолітика

Власенко сумнівається, що до Тимошенко приїдуть лікарі до виборів

Адвокат наголосив, що лікувати екс-прем'єра в ЦКЛ неможливо.

Власенко сумнівається, що до Тимошенко приїдуть лікарі до виборів
Фото: podrobnosti.ua

Лікуючі лікарі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з берлінської клініки "Шаріте" до виборів, які відбудуться 28 жовтня, в Центральну клінічну лікарню "Укрзалізниці" в Харкові, радше за все, не приїдуть.

Таку думку висловив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко, відповідаючи на запитання про можливість приїзду німецьких фахівців до кінця поточного тижня.

"Радше за все, що ні. Мені складно говорити, я не знаю, але, виходячи з того, що вибори в неділю, а сьогодні вже четвер, не думаю, що вони прилетять до виборів", - сказав Власенко.

Зокрема, він зазначив, що продовження лікування Тимошенко в умовах, які створено в ЦКЛ "Укрзалізниці", неможливе.

Також Власенко зауважив, що німецькі лікарі погодилися на початок лікування екс-прем'єра в цьому закладі тільки через те, що іншої альтернативи тоді не було.

"Вони з самого початку говорили, що лікування в Харківській ЦКЛ №5 буде малоефективним. Вони були змушені погодитися на лікування Юлії Володимирівни в ЦКЛ №5 тільки тому, що українська влада сказала: "Або лікування в лікарні залізниці, або лікування не буде взагалі". І оскільки на той момент була серйозна загроза інвалідизації Юлії Володимирівни, вони були змушені погодитися. Але в таких умовах, як нині лікування Юлії Володимирівни в Харківській ЦКЛ №5 неможливе, так само як і в інших лікарнях України", - сказав Власенко.

Водночас, за інформацією захисника, німецькі лікарі готові лікувати Тимошенко в берлінській клініці "Шаріте".

"Німецькі фахівці чітко сказали, що готові забезпечити лікування Юлії Володимирівни в клініці "Шаріте". Позицію німецьких лікарів доведено до керівництва Харківської ЦКЛ №5 і керівництва пенітенціарної служби", - сказав Власенко.

Нагадаємо, лікарі берлінської клініки Charite заявляють про неможливість забезпечення необхідних умов для лікування екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в Україні.

Як відомо, Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) не рекомендуватиме уряду України продовжити лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram