ГоловнаПолітика

ЄСПЛ не рекомендуватиме Україні лікувати Тимошенко в Німеччині

У Євросуді зазначили, що необхідно запобігти витоку конфіденційної інформації, що стосується лікування прохачки.

ЄСПЛ не рекомендуватиме Україні лікувати Тимошенко в Німеччині
Фото: www.lrp.lt

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) не рекомендуватиме уряду України продовжити лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в Німеччині.

Про це йдеться в листі П'ятого Департаменту ЄСПЛ.

У документі, зокрема, говориться, що щодо справи "Тимошенко проти України" після вивчення відповідного запиту, в якому пропонувалося "згідно з правилом 39 Судового регламенту, вимагати від уряду України дозволити прохачеві отримати подальше медичне лікування в Німеччині", діючий президент Департаменту, в який було надіслано запит, 23 жовтня "вирішив не рекомендувати уряду України згідно з правилом 39 Судового регламенту, тимчасову міру, про яку ви просите".

Крім того, в листі повідомляється: "Також діючий Президент висловила зацікавленість, щоб паралельно всі необхідні заходи були вжиті для того, щоб запобігти витоку конфіденційної інформації, включаючи відео та інші записи, що стосуються затримання й лікування прохача".

Нагадаємо, Адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко прогнозував швидке ухвалення Європейським судом з прав людини рішення у справі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, слухання якої почалося 28 серпня.

Власенко також заявив, що він упевнений в тому, що скарга Тимошенко буде задоволена в повному обсязі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram