ГоловнаПолітика

Більш ніж 140 тисяч ув'язнених проголосують на парламентських виборах

Дільничні виборчкоми сформовано при кожній спеціальній виборчій дільниці.

Більш ніж 140 тисяч ув'язнених проголосують на парламентських виборах
Фото: ictv.ua

Орієнтовно 146 тис. в'язнів проголосують на 188 спеціальних виборчих дільницях на парламентських виборах в Україні 28 жовтня 2012 року.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України в четвер, відповідно до Закону України "Про вибори народних депутатів", спеціальні виборчі дільниці створено в кожній з 181 установи виконання покарання і в кожному слідчому ізоляторі.

Зі 188 спеціальних виборчих дільниць 153 працюють постійно для голосування засуджених осіб, 35 - тимчасово - для голосування осіб, узятих під варту. При цьому в 7 установах, відповідно до положень виборчого законодавства, створено по дві дільниці.

Дільничні виборчкоми сформовано при кожній спеціальній виборчій дільниці на загальних підставах, визначених Законом України "Про вибори народних депутатів України". До їх складу увійшло понад 3,5 тис. осіб.

Згідно зі ст. 26 вищевказаного закону, до складу дільничних виборчкомів не можуть входити кандидати в депутати, представники партій у ЦВК, уповноважені особи партій, довірені особи кандидатів у депутати в одномандатному окрузі, офіційні спостерігачі, посадові та службові особи органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, працівники судів і правоохоронних органів, а також громадяни, яких утримують в установах виконання покарань чи слідчих ізоляторах або які мають судимість за вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину чи злочину проти виборчих прав громадян, якщо ця судимість не погашена або не знята згідно зі встановленим законом порядком, а до складу дільничних виборчих комісій спеціальних виборчих дільниць, утворених у стаціонарному лікувальному закладі або в установі виконання покарань чи слідчому ізоляторі, також не можуть входити працівники відповідного закладу або установи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram