ГоловнаПолітика

Москаль: після виборів Луценка звільнять

Нардеп вважає, що в екс-міністра немає бажання стати президентом.

Москаль: після виборів Луценка звільнять
Фото: newzz.in.ua

Народний депутат із фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Геннадій Москаль прогнозує звільнення екс-голови МВС Юрія Луценка після виборів до Верховної Ради.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню Lenta.ru.

"Він (Луценко) після виборів абсолютно не становитиме для нинішньої влади ніякої небезпеки... Так (звільнять), а для чого його тримати? Для кількості? Щоб його прізвище весь час у своїх претензіях згадували Рада Європи і Сенат Сполучених Штатів Америки?" - вважає Москаль.

Очікувати, що нинішнє керівництво держави буде зацікавлене в тому, щоб Луценка було достроково звільнено з в\'язниці, я думаю, що в мене не тільки як адвоката немає таких надій, але й у більшості зрілих людей, які розуміють, що це - політична справа…

— Олексій Баганець, адвокат екс-голови МВС Юрія Луценка

Депутат також переконаний, що екс-міністр не становить небезпеки для чинної влади на президентських виборах 2015 року, оскільки в Луценка немає амбіцій стати президентом.

Москаль також прокоментував ставлення нинішньої української влади до колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. "Фобія перед Тимошенко взяла гору над здоровим глуздом... Виявилося, що вони бояться її більше, ніж Європи, Америки, тієї ж Російської Федерації", - зазначив він.

Депутат також вважає, що на справу екс-прем'єра вплинуло погане ставлення керівництва Росії до Президента Віктора Януковича.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав Україну виконати рішення Європейського суду з прав людини щодо незаконності затримання та арешту Луценка.

3 липня Європейський суд визнав затримання і арешт Луценка такими, що порушують Європейську конвенцію про захист прав людини.

1 жовтня Україна оскаржила у Великій палаті суду це рішення.

У серпні Державна пенітенціарна служба вивезла Луценка з Лук'янівського СІЗО (Київ) в Менську колонію (Чернігівська область) для відбування терміну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram