ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Ув'язнення лідерів "на руку" опозиції, - спостерігач із Росії

На думку Кочеткова, в Росії партії багато чого віддали б, щоб отримати таку можливість.

Ув'язнення лідерів "на руку" опозиції, - спостерігач із Росії
Фото: 24tv.ua/

Ув'язнення екс-прем'єрки Юлії Тимошенко й екс-голови МВС Юрія Луценка допомагає опозиції.

Про це заявив голова місії від зареєстрованої в Росії міжнародної організації зі спостереження за виборами CIS-EMO Олексій Кочетков.

"Як на мене, в чомусь це навіть допомагає опозиції. Є якесь знамено, яке можна високо підняти. До того ж, нашим слов'янським народам  властиво дуже ніжно ставитися до стражденних", - сказав Олексій Кочетков в інтерв'ю ЛІГА.

"Скривджені і постраждалі, навіть якщо і за щось, вважаються такими, що вже отримали по заслугах. До них ставляться значно поблажливіше. У Німеччині, наприклад, якщо людину посадили, навіть якщо це зробили неправомірно, на ній уже тавро, німці ніколи не будуть голосувати за неї", - нагадав спостерігач.

Міжнародні спостерігачі в жодному разі не повинні приставати на чийсь бік і, тим паче, самі ставати суб\'єктами виборів і учасниками протистояння.

— Олексій Кочетков, директор CIS-EMO і голова місії в Україні

"Адже сама опозиція бере участь у виборах. Якби опозиція, лідери котрої в ув'язненні, вважала, що це неправильно, то виступила б категорично проти проведення будь-яких виборів до того моменту, поки люди не опиняться на волі. Сказали б, що бойкотують, і людей закликали б не йти. Але вони ж цього не зробили", - зазначив він.

"Вони дуже охоче беруть участь, вкладають величезні гроші і в партійну пропаганду, і в мажоритарні округи. Навіщо? Я більш ніж упевнений, опозиція результати виборів визнає, надто якщо вони будуть для них більш-менш вдалими", - наголосив Кочетков.

При цьому Кочетков зазначив, що це - політична реклама.

"У Росії чимало партій багато чого віддали б, щоб отримати таку можливість. Якби, звісно, вибори були справжніми... Як добре, коли лідер сидить - роби, що хочеш", - резюмував він.

Зазначимо, місія CIS-EMO була утворена в Росії 2003 року з метою спостереження за виборами в пострадянських країнах. Уже 2004-го ця організація спостерігала за президентськими виборами в Україні і не побачила суттєвих порушень. Від України, зокрема, в місію входить депутат парламенту із фракції Компартії Євген Царьков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram