ГоловнаПолітика

ООН: щороку по статус біженця в Україні звертається близько 1,5 тис. осіб

В Україні проживає близько 2,5 тис. осіб, які мають статус біженця.

ООН: щороку по статус біженця в Україні звертається близько 1,5 тис. осіб
Фото: alternativenews.org

Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців (УВКБ ООН) у Білорусі, Молдові та Україні констатує, що щорічно по статус біженця в Україні звертається близько 1,5 тис. осіб.

Про це сказала радник із питань громадської інформації Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у Білорусі, Молдові та Україні Олександра Маковська під час прес-клубу з нагоди Міжнародного дня ООН.

"На території України проживає близько 2,5 тис. осіб, які мають статус біженця, і щорічно по статус біженця в Україні звертається близько 1,5 тис. осіб", - повідомила вона.

Маковська також зазначила, що щороку Управління Верховного комісара ООН із прав біженців виділяє близько 300 тис. доларів на надання соціальної та медичної допомоги зазначеним особам.

"В Україні управління надає правову допомогу біженцям і особам, які звертаються по надання статусу біженця. Крім того, організація допомагає біженцям в інтеграції в суспільство, зокрема, допомагає у вивченні мови й отриманні спеціалізації, а також у переселенні в третю країну в разі, якщо особа не може отримати захист на території України", - зазначила Маковська.

Раніше Європейський Союз заявив, що негативно оцінює ситуацію з дотриманням прав біженців в Україні.

Нагадаємо, в День ООН відзначають річницю набуття чинності 1945 року Статуту ООН. Організація Об'єднаних Націй офіційно з'явилася на світ із моменту ратифікації цього основоположного документа більшістю його учасників, у тому числі п'ятьма постійними членами Ради Безпеки.

24 жовтня відзначають як День ООН, починаючи з 1948 року. 1971-го в своїй резолюції Генеральна Асамблея ООН рекомендувала державам-членам відзначати цей день, як державне свято.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram