ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Об'єднана опозиція і "Свобода" проведуть паралельний підрахунок голосів

За словами лідерів, це дозволить захистити волевиявлення виборців.

Об'єднана опозиція і "Свобода" проведуть паралельний підрахунок голосів
Фото: Макс Левин

Об'єднана опозиція "Батьківщина" і ВО "Свобода" разом боротимуться проти фальсифікації владою результатів виборів. Зокрема, вони проводитимуть паралельний підрахунок голосів.

Про це у вівторок, 23 жовтня, повідомили журналістів голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк і голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок, після зустрічі з жителями Зборова на Тернопільщині, повідомляє прес-служба "Фронту Змін".

Вони підкреслили, що паралельний підрахунок голосів дозволить захистити волевиявлення виборців.

"Тоді ми зможемо продемонструвати українському суспільству, що є розбіжності в тих цифрах, які буде показувати влада, і в реальних цифрах", - підкреслив Олег Тягнибок.

"Спостерігачів у нас буде не 33 тисячі, скільки дільниць, а набагато більше - тому зможемо реально вже до ранку мати об'єктивні результати виборів по Україні", - додав він.

Арсеній Яценюк також підкреслив, що відеокамери, встановлені на виборчих дільницях, Об'єднана опозиція "Батьківщина" та ВО "Свобода" використовуватимуть для контролю за явкою виборців.

"За нашими даними, влада хоче збільшити явку на східній Україні на 10% від фактичної. Ми будемо так само через ці камери рахувати кожного, хто носитиме пачки бюлетенів і вкидуватиме їх", - додав голова Ради Об'єднаної опозиції.

Нагадаємо, 19 жовтня, представники Об'єднаної опозиції та ВО "Свобода" підписали угоду про створення демократичної коалиції в новообраній Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram