ГоловнаПолітика

Правозахисник розповів про те, як Развозжаєва викрали в Києві

Проти опозиціонера застосовували страшні психологічні тортури.

Правозахисник розповів про те, як Развозжаєва викрали в Києві
Фото: twitter.com/IlyaYashin

Російський опозиціонер Леонід Развозжаєв підтверджує, що його вивезли в Росію з території України.

Про це повідомив голова Громадської спостережної комісії Москви, член Московської Гельсінської групи Валерій Борщов після зустрічі з опозиціонером, який перебуває в СІЗО.

"Наскільки ми зрозуміли зі слів Развозжаєва, тортури були, але його не били, а були страшні психологічні тортури, і він був змушений дати неправдиві свідчення", - заявив він "Интерфаксу".

За словами Борщова, Развозжаєв заявив правозахисникам, що відмовляється від своїх свідчень і вимагає адвоката.

"Йому дали державного адвоката, але, як ми зрозуміли, Развозжаєв вважає, що той працює проти нього", - повідомив правозахисник.

"Ми говорили з Развозжаєвим не менш ніж годину. Те, що відбувається - страшний і дуже серйозний випадок", - додав він.

За словами Борщова, Развозжаєв підтвердив інформацію про те, що його викрали на території України. "Він сказав, що чотири людини затягли його в мікроавтобус, замотали руки і ноги скотчем і вдягнули йому шапку, щоб він нічого не міг бачити", - уточнив представник ГСК Москви.

"Развозжаєв припускає, що його якийсь час тримали на території Брянської області. Він три дні не їв, не було можливості сходити в туалет, від нього домагалися того, чого хотіли домогтися. Це його слова. Але в нас склалося враження, що він розповідає правду", - заявив Борщов.

Як відомо, помічникові депутата Держдуми Іллі Пономарьова Развозжаєву висунуто обвинувачення у справі про підготовку до організації масових заворушень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram