ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Євродепутат запропонував Кабміну похвалитися своїми досягненнями в Брюсселі

Азаров ідею виставки підтримав.

Євродепутат запропонував Кабміну похвалитися своїми досягненнями в Брюсселі

Україна організовує в Європарламенті виставку з презентації своїх досягнень у різних сферах.

Таку пропозицію депутата Європарламенту від Литовської Республіки Віктора Іспаських підтримав прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі в Кабміні, повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Під час зустрічі Іспаських наголосив, що Литовська Республіка підтримує Україну на шляху її інтеграції у Євросоюз. При цьому він зазначив, що, інтегруючись у європейську спільноту, необхідно  влаштовувати якнайбільше презентаційних зустрічей у різних напрямках, зокрема зустрічей у сфері культури.

Іспаських запропонував Азарову організувати державну виставку за поданням України під час пленарного засідання в Страсбурзі за рахунок його квоти як члена Європарламенту.

Після виборів є шанс іти вперед. Україні не потрібна Європа, а Європі потрібна Україна. Сьогодні ситуація в Україні не гірша, ніж у цих країнах (кандидатах на членство в ЄС), а певним чином навіть краща. Це дасть Україні більше шансів дотримуватися демократичних стандартів, якщо ЄС є головною рушійною силою поступу таких стандартів.

— Александр Кваснєвський, екс-президент Польщі

"Потрібно, щоб частіше було чутно голос України в Європарламенті", - сказав депутат Європарламенту від Литви, додавши, що під час презентації України "700 депутатів із різних країн могли б ознайомитися зі стендами певних галузей економіки і культури, з різними представництвами і т. ін.".

Азаров вдячно підтримав пропозицію співрозмовника, наголосивши "Проведімо таку презентацію. Ми маємо що показати - є високі досягнення культури, науки, спорту, і ми дійсно можемо провести гарну виставку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram