ГоловнаПолітика

Азаров далі думає, що МВФ дасть грошей без підвищення тарифів

Каже, що Україна в основному виконує вимоги Фонду.

Азаров далі думає, що МВФ дасть грошей без підвищення тарифів

Прем'єр-міністр Микола Азаров сподівається, що Міжнародний валютний фонд погодиться надати Україні черговий транш кредиту без виконання умови про підвищення тарифів на енергоносії для населення.

Як повідомили в Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів, про це Азаров заявив в інтерв'ю агентству Reuters у вівторок.

"Я думаю, що є перспективи продовження нашої співпраці (з фондом), і ми в основному виконуємо вимоги МВФ відповідно до програми (2010 року)", - сказав голова уряду.

Американці дадуть кредити лише у двох випадках - демократичність виборів до парламенту. Авторитарним режимам кредитів не дають. Друга умова - нова, кардинальна, навіть радикальна зміна в економіці, нова якість економічної політики.

— Арсеній Яценюк, народний депутат України

"Усі основні грошові та якісні критерії виконуються. Звичайно, це створює сприятливі умови для відновлення фінансування України. Ми сподіваємося, що досягнемо цієї домовленості", - зазначив прем'єр-міністр.

Як повідомляли, після схвалення дворічної програми stand-by влітку 2010 року Україна отримала від МВФ перший транш у розмірі 1,89 млрд дол. У грудні 2010 року було виділено другий транш у розмірі близько 1,5 млрд дол.

Після цього виділення коштів за програмою заморозили через невиконання Україною низки взятих на себе зобов'язань, зокрема, щодо підвищення тарифів на газ і теплопостачання для населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram